Logo Kereta Sewa Kota Bharu
Aircond

Service aircond

Jangan switch on Aircond dan kipas serentak

Hai semuaaa.. Kereta Sewa Kota Bharu baru tahu rupanya kipas dan Aircond tidak boleh dibuka serentak…🤔🤔

Sebelum ini Kereta Sewa Kota Bharu beranggapan dengan switch on kipas boleh menyejukkan lagi keadaan ditambah dengan penggunaan Aircond.

Rupa-rupanya itu hanya tanggapan yang salah dan Kereta Sewa Kota Bharu juga tertipu sebelum ini…😅

But it’s okay, sekarang Kereta Sewa Kota Bharu terangkan kenapa tidak digalakkan untuk menghidupkan kipas dan Aircond serentak!

Angin kipas

Angin kipas

Hasil perkongsian daripada pakar dalam penggunaan penghawa dingin, Kereta Sewa Kota Bharu dimaklumkan bahawa pengudaraan melalui kipas adalah secara ‘spiral’ manakala Aircond pula menggunakan sistem ulang alik.

Maksudnya, Aircond melepaskn udara sejuk dan menyedut semula udara panas, yang mana Kereta Sewa Kota Bharu difahamkan bahawa proses itu akan berulang-ulang.

Kipas yang dibuka akan membuat proses ulang alik yang dhasilkan Aircond terganggu dengan cara ‘spiral’. Agak sukar untuk difahami kan? Kereta Sewa Kota Bharu cuba jelaskan dengan penerangan yang paling mudah untuk difahami.

Gas aircond

Gas Aircond

Kereta Sewa Kota Bharu mendapat konnklusinya, iaitu jika kipas dan Aircond dibuka serentak boleh menyebabkan compressor pada Aircond bekerja lebih kerap untuk mencapai suhu yang telah ditetapkan.

Aircond

Aircond

Kesannya compressor pada Aircond boleh rosak, capasitor compressor boleh rosak dan juga peningkatan bil elektrik anda juga akan berlaku. Ok, u get it?

Haaaa.. senang cerita Kereta Sewa Kota Bharu nasihatkan agar buka salah satu sahaja agar tiada kerosakan berlaku dan Aircond anda juga selamat serta boleh diguna lama.

Semoga perkongsian daripada Kereta Sewa Kota Bharu dapat memberi manfaat kepada semua.

Untuk mendapatkan khidmat Kereta Sewa Kota Bharu boleh ke laman sosial Facebook,
Web

saiful

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Releated Posts

Link partner: pokerseri autowin88 vegasslot77 mantra88 ligasedayu warungtoto sbobet vegas4d indobet ingatbola88 ligaplay88 rtp dewagg hoki368 qqnusa ligagg88 zeus138 slot bro138 daftar bos88 login ligaciputra rtp hari ini