Logo Kereta Sewa Kota Bharu
kereta sewa kota bharu

kereta sewa kota bharu

jaga aircond buat wanita cantik. / kereta sewa kota bharu

Dalam perenggan ini, benda pertama yang dilakukan Wanita selepas naik ke dalam kereta adalah menekan butang aircond. Lebih-lebih lagi kerana cuaca negara yang sangat panas. Tetapi, ada sahaja situasi yang mana aircond kereta anda tiba-tiba tidak dapat berfungsi atau kurang sejuk. Kereta Sewa Murah Kota Bharu Pasti ia suatu yang merumitkan, bukan?

Kereta Sewa Murah Kota Bharu yakin ia adalah masalah besar buat Wanita apabila aircond kereta anda tidak berfungsi. Di sini, dikongsikan beberapa tips penjagaan aircond kereta supaya ia sentiasa dapat berfungsi dengan baik seterusnya menyejukkan anda sentiasa.

Periksa aircond secara berkala

FIRSTLY, Anda dinasihatkan untuk menyelenggara aircond kereta sekurang-kurangnya setahun sekali bagi memastikan penyaman udara mobil sentiasa berada dalam keadaan baik tanpa sebarang masalah. Kereta Sewa Murah Kota Bharu menyarankan golongan Wanita untuk terus mmembawa kereta kepada mereka yang professional.

Komponen penting pada aircond seperti cooling coil dan compressor juga perlu dibersihkan dan diperiksa pada setiap tahun supaya dapat mengekalkan prestasi dan memastikan aircond dapat digunakan dengan baik dan lebih lama.

Membersihkan penapis air

Secondly, Tak tahu mana letaknya penapis udara? Golongan Wanita jangan risau, Kereta Sewa Murah Kota Bharu ajar anda semua. Bagi kereta masa kini, penapis udara terletak pada ruang pada papan pemuka di bahagian tempat duduk depan penumpang (dashboard).

Untuk pengetahuan anda, ruang berkenaan boleh ditanggalkan bagi memudahkan kita untuk mengeluarkan atau membersihkan segala kotoran yang terlekat pada penapis udara.Penapis udara perlu dibersihkan menggunakan air atau digantikan terus bergantung kepada keadaan penapis udara.

Ingat, penapis yang sudah dibersihkan perlu dipastikan agar benar-benar kering sebelum dipasang semula bagi mngelak berlaku pemasalahan lain. Senang bukan apa yang Kereta Sewa Kota Bharu kongsikan? Kadang-kadang tak perlu pun bawa jumpa mekanik, anda boleh bersihkan sendiri dan lebiih menjimatkan!

Buang daun kering dan objek asing

Thirdly and most importanly, Kadang-kadang kereta yang lama diparkir terutama dibawah pokok akan dipenuhi dengan sampah. For instance, daun kering pada bahagian cermiin hadapan, begitu juga dengan objek asing. However, Suka kami ingatkan anda bahawa daun kering dan serpihan objek asing ini tersedut masuk ke dalam sistem aircond dan menyebabkan ia tersumbat..

Anda jangan lupa untuk membuka hud kereta dan memerilksa Condenser secara berkala kerana serpihan, similarly objek asing yang terdapat padanya boleh menjejaskan prestasi aircond kereta anda. Jelas bukan? Kereta Sewa Kota Bharu berharap agar anda selepas ini lebih peka dengan keadaan mobil anda.

Hidupkan aircond secara berkala

Moreover, Tahukah anda kereta yang sudah lama tersadai dan tidak digunakan juga boleh menyebabkan aircond kereta bermasalah. In addition, Anda disarankan menghidupkan enjin kereta sekurang-kurangnya seminggu sekali serta memasang aircond salama 10 minit.

After that, Putarkan kipas pada kelajuan tertinggi dengan tahap kesejukan paling maksimum supaya dapat mengekalkan tekanan gas selain memastikan compressoe berfungsi dan berada dalam keadaan baik. 

In Conclusion, Kereta Sewa Murah Kota Bharu berharap perkongsian tips ini dapat membantu terutama kepada golongan Wanita tentang penjagaan aircond kereta. Semoga bermanfaat dan teruslah menyokong Kereta Sewa Murah Kota Bharu!

Carian popular kereta sewa kota bharu

Thirdly and most importanly kereta sewa kota bharu . sewa kereta kota bharu . kereta sewa kelantan sewa kereta kelantan . kereta sewa airport kota bharu . sewa kereta airport kota bharu . kereta sewa airport kelantan . sewa kereta airport kelantan . harga kereta sewa kota bharu . kereta sewa wakaf bharu . kereta sewa KTM wakaf baru . kereta sewa stesen bas kota bharu . sewa kereta stesen bas kota bharu . kereta sewa murah kota bharu . sewa kereta murah kota bharu .

Carian popular kereta sewa kota bharu

Thirdly and most importanly kereta sewa kota bharu sewa kereta kota bharu kereta sewa kelantan sewa kereta kelantan kereta sewa airport kota bharu sewa kereta airport kota bharu kereta sewa airport kelantan harga kereta sewa kota bharu kereta sewa wakaf bharu kereta sewa KTM wakaf baru kereta sewa stesen bas kota bharu sewa kereta stesen bas kota bharu kereta sewa murah kota bharu sewa kereta murah kota bharu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Releated Posts

Link partner: pokerseri autowin88 vegasslot77 mantra88 ligasedayu warungtoto sbobet vegas4d indobet ingatbola88 ligaplay88 rtp dewagg hoki368 qqnusa ligagg88 zeus138 slot bro138 daftar bos88 login ligaciputra rtp hari ini